در دنیای امروز چرخگوشت ها یکی از پرکاربردی ترین وسایل آشپزخانه هستند. و ارتباطی بین چرخ گوشت و تغذیه سالم وجود دارد. گوشت چرخکردههایی که در بازار و فروشگاههای بزرگ عرضه میشوند. چربی بالایی دارند و احتمالا کیفیت مطلوبی ندارند؛ به همین دلیل داشتن یک چرخ گوشت در خانه میتواند این اطمینان را به ما بدهد که از گوشت سالم استفاده کنیم. از طرفی دیگر اضافه شدن قطعات جانبی مانند قطعه سوسیس ساز در چرخ گوشتهای امروزی و مدرن این امکان را فراهم می کند تا در منزل به راحتی سوسیس خانگی تهیه کنید.
اجزای اصلی در چرخ گوشت
-
موتور
اصلی ترین قسمت در چرخگوشت موتور آن است. نقش آن در چرخگوشت به اندازهای مهم است که خرابی آن موجب میشود براحتی نتوانید از چرخگوشت استفاده کنید.
-
مخزن
مخزن یا همان محفظه چرخ گوشت، دهانهای استوانهای شکل است. که گوشت از طریق آن وارد گلویی میشود. جنس تمام محفظههای امروزی ازآهن است. هنگام استفاده باید گوشت را به تکههای کوچک تقسیم کنید. به یاد داشته باشید هرگز با دستتان گوشت را به قسمت گلویی محفظه هدایت نکنید. و حتما گوشت کوب پلاستیکی را درون محفظه استوانهای شکل آن فشار دهید. تا از وقوع حادثه پیش بینی نشده جلوگیری کنید.
-
چرخ دنده
یکی از اجزای مهم دیگر چرخ دنده است. بیشترچرخ دنده های چرخگوشت جنسی پلاستیکی دارند و در داخل جعبه چرخ دنده قرار میگیرند. این چرخ دنده سرعت گشتاور موتور چرخ گوشت را افزایش میدهند.
-
شبکه
یکی دیگر از اجزای بسیار پرکاربرد، شبکه چرخگوشت است. این شبکه جنسی آهنی دارد و درتمام چرخ گوشت ها در دو مدل ریز و درشت دیده میشوند. بسته به اینکه شما گوشت چرخ کرده ریز و یا درشتی بخواهید، میتوانید ازیکی ازآنها استفاده کنید و روی تیغه چرخ گوشتتان نصب کنید. شبکه را بدرستی روی تیغه نصب کنید تا چرخ گوشت بدرستی کارکند.
شبکه چرخ گوشت _ دیاناکالا
-
میله هدایتکننده یا حلزونی
یکی دیگر از اجزای چرخ گوشت، میله هدایت کننده یا حلزونی را می توان از اجزای مهم چرخ گوشت دانست. کاراین میله هدایت گوشت به سمت تیغه است. میله هدایت کننده طرحی مارپیچی شکلی با جنسی فلزی است. در انتهای مارپیچ یک واشر قرار دارد که باید حتما به انتهای میله وصل شده باشد.
-
تیغه چرخ گوشت
در آشنایی با تمام قطعات چرخ گوشت خانگی، به تیغه هم میتوان اشاره کرد. تیغه خردکردن گوشت به تکههای کوچکتر را با لبههای تیزی که دارد انجام میدهد. جنس تیغه ها بیشتر از استیل یا فولاد است.
نحوه بستن تیغه چرخ گوشت بسیار مهم است. اگر تیغه برعکس بسته شود، گوشت، چرخ نمی شود. بنابراین دقت کافی داشته باشید تا لبه تیز چرخ گوشت به سمت بیرون قرارنگیرد.
-
طوقه
طوقه در قسمت جلوی شبکه قرار دارد. و موجب محکم شدن قطعات داخلی چرخ میشود.با بستن طوقه، شبکه حلزونی و تیغه در جای خودشان ثابت میشوند. جنس طوقه از فلزی است. درهنگام بستن آن توجه کنید تا شیارهای طوقه روی شیارهای گلویی قرار بگیرند تا تیغه از جایش حرکت نکند.
-
سینی چرخ گوشت
سینی چرخ گوشت جایی است که گوشتهای تکه شده به داخل آن ریخته میشود. جنس بیشتر سینی هااز پلاستیک است. و در بالای چرخ گوشت قرار میگیرند. تمام تکه های گوشتها از طریق سینی و با کمک هاون مخصوص پلاستیکی به داخل محفظه چرخ گوشت هدایت میشوند.
نکات مهم در هنگام خرید چرخ گوشت
حالا در اینجا به نکات مهمی که باید در خرید چرخ گوشت توجه کافی به آن داشته باشید می پردازم.
- قدرت و قابلیت خنک کنندگی موتور چرخ گوشت
- تیز بودن تیغه چرخ گوشت
- ظرفیت چرخ گوشت
- سیستم چرخش معکوس
- در دسترس بودن قطعات و لوازم جانبی آن
- بودجه مورد نظر هنگام خرید
- خدمات پس از فروش و تعمیرات چرخ گوشت
- مهمترین نکاتی که عمر چرخ گوشت را طولانی میکند:
- سعی کنید گوشت را در قطعات کوچک برش دهید وهرگز بدون گوشت چرخ را روشن نکنید.
- بعد از پایان کار، تیغهها و قطعات دستگاه را کاملا ً شستوشو دهید.
- زمان استفاده از چرخ گوشت نباید بیشتر از 10 دقیقه باشد.
- چرخ گوشت را با دستگاههای خردکن دیگری مثل سبزی خردکن اشتباه نگیرید.
- گاهی بعد از استفاده طولانی مدت تیغهها را تیز کنید.
کلام آخر
ممکن است همه ما به گوشت چرخکرده موجود در بازار اطمینان کافی نداشته باشیم. یا اینکه بخواهیم در صد چربی گوشت را کنترل کنیم. به همین خاطر ضرورت تهیه چرخ گوشت خانگی اجتنابناپذیر است. هرچه قدرت موتور بالاتر باشد، گوشت بهراحتی وارد قسمت اصلی میشود.
برای خرید چرخ گوشت با گارانتی اصالت کالا به سایت dianakala.com مراجعه فرمایین و از تنوع بالایی که دارد محصول دلخواه خود را سفارش دهید.